2020-06-19 11:33:42• hírek • Szatmár.ro

Szakmai tanfolyamok és tanácsadás az állami gondozásban élő fiatalok számára

A Szatmár Megyei Tanács a Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóságon keresztül együttműködési szerződést kötött a Hans Lindner Alapítvánnyal. Ennek célja olyan szakmai tanfolyamok, illetve társadalmi beilleszkedést elősegítő tanácsadások szervezése, melyek segítségével az állami gondozásban élő és szociálisan hátrányos helyeztű fiatalok könnyebben tudnak majd elhelyezkedni a munkaerőpiacon - tájékoztat weboldalán a megyei tanács.

A projekt konkrét célcsoportját azok az állami gondozásban élő, 16-26 év közötti fiatalok képezik, akik a gyakorlati képzések és karrier-tanácsadások által szeretnének fejlődni. Az első lépésben a fiatalok megismerkednek a különböző szakmákkal, majd ezt követően a művezetőkkel közösen elkezdik az adott szakma elsajátítását (melyet a számukra legmegfelelőbbnek találtak), majd végül a munkahely keresésében is segítséget kapnak, illetve a lakhatási és önfentartási problémák megoldásában is támogatják a fiatalokat, hiszen ezek a legfontosabbak ahhoz, hogy valaki teljesen önállóvá és függetlenné válhasson. Az együttműködés a következő célokat szolgálja:

  • A fiatalok ösztönzése az önálló életre, beleértve a saját háztartás és család fentartását
  • A fiatalok képességeinek felmérése a társadalmi-szakmai integrációt célzó személyes és szakmai továbbképző foglalkozások által
  • A kedvezményezettek bevonása különböző önfejlesztő projektekbe és tevékenységekbe (beleértve az iskolaelhagyás megelőzését is)

A projekt kezdeményezői remélik, hogy ezek a programok számos pozitív eredményt hoznak és hozzájárulnak ahhoz, hogy az érintett fiatalok a hagyományos családokban felnövő társaikhoz hasonló esélyekkel indulhassanak el az életben. Ugyanakkor a felek fontosnak tartják az  ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen általuk a fiatalok, de a társadalom mentalitása egyaránt változhat.


A Hans Lindner Alapítvány a továbbiakban szeretné akkreditálni is a szakmai és társadalmi integrációs programját - derül ki a pénteken közreadott tájékoztatóból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: